Annonce
I skrivende stund oplever vi den største inflation som 1984. Det var i øvrigt også en tidsperiode, der blev kaldt for fattigfirserne, fordi levestandarden var så svingende. I dag gælder der lidt samme princip. Hvis du derfor oplever, at du har svært ved at få pengene til at strække, er du ikke alene.
Det skyldes ikke, at du pludselig er blevet økonomisk uansvarlig. Det skyldes derimod, at priserne på en lang række dagligvarer er steget – og bliver ved med at stige. I det følgende kan du læse mere om tre dagligvarer, der er steget meget i pris, og hvordan du kan spare på dem. Hvis sparetipsene alene ikke er nok, har du også mulighed for at optage et lån på hurtigudbetaling.dk – men den slags bør man altid tænke en ekstra gang over.
Smør
Dagligvaren, der er steget mest i pris herhjemme, er smør. Prisen for smør er i gennemsnit steget med 31,8%. Det er en dagligvare, som mange anvender. Derfor kan det også mærkes rundt omkring i de danske hjem.
Hvis du gerne vil spare penge på smør, kan du først og fremmest overveje dit forbrug. Mange bruger smør til at smøre under deres pålæg på brød. Men måske er det slet ikke nødvendigt for dig? Hvis du kan vænne dig af med denne vane, kan du spare penge på smør.
Derudover kan du også købe stort ind, når der er smør på tilbud. Smør kan nemlig godt holde til at blive frosset ned. På den måde kan du løbende tø smør op, når du får brug for det.
Okse- og kalvekød
Engang var pasta med kødsovs kendt som en billig ret for studerende og børnefamilier. I dag forholder det sig stik modsat. Det skyldes, at prisen for okse- og kalvekød er steget med 27,6% i gennemsnit.
Hvis du gerne vil spare penge på oksekød, kan det være en god idé at besøge din dagligvarebutik tidligt om morgen eller sent om aften. Her finder du nemlig ofte tilbudsvarer i køledisken. Du kan roligt købe stort ind og så fryse kødet ned.
På den måde kan du nogle gange spare 50% eller mere på okse- og kalvekødet.
Mælk
En tredje dagligvare, der er steget meget i pris, er mælk. I gennemsnit er prisen for mælk steget med 24%. Hvis du fortsat gerne vil anvende mælk, kan du prøve at bruge mælk fra ikke-animalske kilder. Det kan for eksempel være havremælk.