PRISER PÅ BRUGTE IPHONES

Tips til at sælge dit tøj online

In Collaboration with – NUUK Media

Måske har du set reklamer for forskellige online markedspladser, såsom DBA eller lignende – eller du har måske også prøvet at handle enten de online steder eller på diverse loppemarkeder. Det er en hyggelig aktivitet i fritiden, hvor du også kan få ryddet lidt op.

Nogle gange på vores fridage vil vi bare gerne slappe lidt af, måske bruge nogle apps som Instagram og Facebook, spille spil alene med en online mulighed, såsom blackjack eller skak, eller måske endda tage et kig på nogle nye trends og tøj på visse hjemmesider, men har du nogensinde overvejet muligheden for at sælge dit eget tøj på internettet? Her er nogle tips til hvordan du sælger dit tøj fra hjemmet med hjælp af nogle apps.

Brug flere apps

Det kan godt virke lidt overvældende at skulle gøre sig bekendt med flere forskellige apps du kan sælge tøj på, men der er faktisk nogle fordele ved det. Visse hjemmesider passer nemlig bedst til ”nicher” af tøj. F.eks. er der Reshopper, som primært tiltrækker folk, der gerne vil købe børnetøj og -udstyr. Så hvis du har børnetøj du ikke længere skal bruge, så er det oplagt at sælge det her. Omvendt er DBA genialt til at sælge møbler, accessories og andre større ting, hvor man kan bede folk om at afhente det. Endelig, så er Trendsales og steder som Facebook Marketplace også gode til at sælge dametøj – både designerbrands og de mere almindelige brands. Derfor, hvis du sørger for at bruge den platform der passer bedst til det du vil sælge, så øger du chancen for hurtigt salg.

Sorter omhyggeligt i dit tøj

Nu hvor du har fundet de apps, du gerne vil bruge til at sælge dit tøj på, så skal du gennemgå dit klædeskab. Vi anbefaler, at du er grundig og gennemgår alt (det behøver selvfølgelig ikke være på samme dag!), for ofte ejer man langt mere tøj end hvad man lige forestillede sig. Vi glemmer ofte hvor mange ting vi har, så derfor kan det være lidt af en øjenåbner, at kunne se hvor meget du ikke får brugt. Som hovedregel, så få frasorteret alt det tøj du ikke har brug gennem det sidste års tid. Hvis din stil har ændret sig eller du ikke længere kan passe noget af tøjet, så er det også fint at frasortere det. Det er bedre at være realistisk omkring sin livsstil og så kun beholde det tøj, der rent faktisk passer og ser flot ud.

Når du så skal vælge hvilke stykker tøj der skal sættes til salg ud fra det du har frasorteret, så er det også vigtigt at være lidt mere kritisk. Du har naturligvis brugt tid og penge på tøjet, så fra dit synspunkt, så er alle delene naturligvis penge værd. Men især fast fashion brands, såsom H&M eller Topshop, er meget svære at videresælge, fordi folk typisk kun køber det fra nyt. Hvis tøjet også er gået i stykker eller lignende, så er det bedre at sende det til genbrug. Du kan tænke på det sådan her – hvis du ikke selv ville købe den bluse, kjole eller jakke brugt i den tilstand, så vil andre nok heller ikke. Accepter at du (måske) har tabt penge på tøjet og kom videre i oprydningen.

Vær realistisk med prisen

Hvis du gerne vil have solgt tøjet hurtigt, så skal du være fleksibel med prisen. Det er selvfølgelig rart at få dækket lidt af sit tab når man videresælger ting, men det er ikke sikkert, at du kan få solgt dit tøj til den pris du helst ville have for det. Her skal du også tænke på, at du får andre fordele når du sælger dit tøj online – du får først og fremmest mere plads og luft i dit hus, når der ikke er lige så mange ting. Det er også nemmere at gøre rent, og hvis du nogensinde skal flytte, så er der mindre der skal slæbes med.

Held og lykke med projektet!

Share this post