PRISER PÅ BRUGTE IPHONES

Brugt kontorstol – sådan sparer du penge på Håg, Herman Miller m.fl.

Hører du til en af de mange tusinde der er blevet sendt hjem at arbejde under Covid-19, så tænker jeg følgende scenarie er velkendt:

Du sætter dig ved spisebordet i din lækre danske designstol i træ. Det går godt nok til at begynde med, men hov nu skal du vidst lige have en kop kaffe og hov, skulle du ikke lige lufte hunden.

Det ovenstående scenarie betyder ikke du er doven, men at din arbejdsstation er forkert!

Du SKAL have en kontorstol

Du kan ikke arbejde seriøst fra skrivebordet eller sofaen og du kan særligt ikke arbejde seriøst i en spisebordsstol.

Jeg har som selvstændig i IT branchen haft mange hjemmearbejdsdage de sidste 10 år og jeg har også været i udlandet at arbejde i måneder af gangen. Noget af det første jeg gør er altid at købe en rigtig kontorstol. Uanset om jeg bor 1 måned på AirBnB, så SKAL jeg have en rigtig kontorstol. Forskellen i produktivitet er enorm.

Så du skal altså have en kontorstol og så er spørgsmålet: hvilken kontorstol?

Hvis budgettet ikke er så stort vil jeg anbefale en tur i IKEA. De har, ligesom med så meget andet, nogle helt fornuftige bud på en kontorstol.

Du vil dog nok efter noget tid synes den ikke er helt så behagelig som du troede. Der er ikke meget ergonomi og polstring i IKEAs stole, men de fungerer da tåleligt og har et diskret design, der passer ind i stuen.

Køb en brugt kontorstol og spar flere tusinde

En mulighed er at gå efter et kendt mærke som Håg, den klassiske “mærkelige” kontorstol eller måske en Herman Miller, designstolen par excellence, der er den eneste der har en permanent plads på Museum of Modern arts.

Der er bare lige et problem. De koster en hel del.

Håg begynder ved 6000kr og Herman Miller ved 8000kr.

Synes du det er for meget, men har du egentlig virkelig lyst til en (måske har du googlet), så kan det være en mulighed at købe en brugt.

Der findes flere forhandlere i Danmark, blandt andet Creativ.dk og Office Outlet, der har specialiseret sig i at købe netop disse stole i konkursbo og lignende fra virksomheder. 


En brugt kontorstol fra Håg eller Herman Miller er ofte bedre end en ny fra et andet mærke. Som altid gælder det at teste stolen før du endeligt beslutter dig. Da en del kontorshops ikke længere har butikker, men er online, tilbyder de ofte en gratis prøveperiode, typisk 14 dage. Her gælder det om virkelig at føle efter og teste stolen om den er noget for dig og er du det mindste i tvivl, så send den tilbage og prøv en ny.

En fordel ved at købe en “designstol” er i øvrigt at der jo er en gensalgsværdi i den, hvis du passer ordentligt på den og holder dig til for eksempel disse to brands.

Share this post